افتتاح بزرگترین خانه هنر معلولان در اصفهان

مراسم افتتاح خانه هنر افراد دارای معلولیت همزمان با گرامیداشت هفته بهزیستی در اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، مراسم افتتاح خانه هنر در فضایی فرهنگی و هنری و همزمان با هفته بهزیستی با حضور سید جواد حسینی و جمعی از مسئولان، هنرمندان و فعالان حوزه اجتماعی در اصفهان برگزار شد.

در این مراسم خانه هنر به عنوان بستری برای رشد، توانمندسازی و شکوفایی استعدادهای هنری به ویژه در میان جامعه هدف بهزیستی، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

این مجموعه با هدف توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری، حمایت از استعدادهای خلاق و تقویت حضور اجتماعی افراد، راه‌اندازی شده است.

خانه هنر اصفهان الگوی جدید توانمندسازی و مشارکت اجتماعی است

سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور در این مراسم، این مجموعه را نمادی از رویکرد تازه بهزیستی در مسیر خانواده‌محوری، توانمندسازی و ایجاد فرصت برای حضور اجتماعی افراد دارای معلولیت دانست و گفت: خانه هنر می‌تواند به پناهگاه هنر، خلاقیت و شکوفایی استعدادهای پنهان تبدیل شود.

حسینی با قدردانی از همراهی مسئولان استانی، مدیران بهزیستی اصفهان، هنرمندان، خیران و دیگر دست‌اندرکاران راه‌اندازی این مجموعه، اظهار کرد: سازمان بهزیستی نهادی انسانی، حمایتی، عدالت‌محور و تخصصی است که مأموریت آن تنها رفع نیازهای فوری نیست بلکه باید زمینه‌ساز استقلال، اشتغال، ازدواج، مسکن و ارتقای کیفیت زندگی افراد تحت پوشش باشد.

وی با تأکید بر رویکرد خانواده‌محور در سیاست‌های بهزیستی افزود: خانواده امن‌ترین و مؤثرترین بستر برای رشد و توانمندی افراد است و سازمان بهزیستی تلاش می‌کند خدمات خود را تا حد امکان در همین مسیر هدایت کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور خانه هنر را پناهگاه هنر توصیف کرد و گفت: این مجموعه فقط یک ساختمان یا پروژه افتتاحی نیست، بلکه محلی برای دیده‌شدن، خلق اثر، عرضه هنر، فروش آثار و توسعه توانمندی هنرمندان به‌ویژه هنرمندان دارای معلولیت است.

حسینی با اشاره به اینکه توانبخشی هنری از مدرن‌ترین شیوه‌های توانبخشی است، تصریح کرد: در کنار خدماتی مانند کاردرمانی، فیزیوتراپی و سایر خدمات تخصصی، هنر نیز می‌تواند به تقویت هویت، اعتمادبه‌نفس، ارتباط اجتماعی و توانایی افراد کمک کند.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت هنرمندان دارای معلولیت گفت: این افراد با وجود محدودیت‌های جسمی، توانایی‌هایی شگفت‌انگیز دارند و باید فضایی دائمی برای کار، عرضه و معرفی آثارشان در اختیار داشته باشند. خانه هنر می‌تواند همین نقش را ایفا کند.

حسینی در ادامه از اختصاص اعتبار اولیه برای راه‌اندازی این مجموعه خبر داد و بر لزوم حمایت بیشتر مسئولان و بخش‌های مختلف برای توسعه فعالیت‌های آن تأکید کرد. او همچنین خواستار تبدیل خانه هنر به مرکزی پویا برای آموزش، نمایش آثار و ارتباط هنرمندان با جامعه شد.

خانه هنر اصفهان پلی برای توانمندسازی و حضور اجتماعی هنرمندان دارای معلولیت

سمیه کرمی مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در مراسم افتتاحیه خانه هنر، این مجموعه را فرصتی تازه برای نمایش توانمندی‌های هنرمندان دارای معلولیت، افزایش اعتمادبه‌نفس و تقویت مشارکت اجتماعی آنان دانست و گفت: خانه هنر می‌تواند به درگاهی برای پیوند هنر، اشتغال و حضور مؤثر در جامعه تبدیل شود.

 مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت ایجاد فضاهای تخصصی برای هنرمندان دارای معلولیت، اظهار کرد: راه‌اندازی این مجموعه می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای دیده‌شدن آثار هنرمندان، ارتقای جایگاه اجتماعی آنان و فراهم‌کردن فرصت‌های تازه برای عرضه و فروش آثار باشد.

وی با بیان اینکه خانه هنر تنها یک فضای نمایشگاهی نیست، افزود: این مجموعه می‌تواند به محلی برای تقویت اعتمادبه‌نفس، آموزش، مشارکت اجتماعی و حضور فعال‌تر هنرمندان دارای معلولیت در جامعه تبدیل شود و نقش مهمی در توانمندسازی آنان ایفا کند.

کریمی همچنین بر ضرورت حمایت‌های مستمر دستگاه‌های اجرایی و همراهی نهادهای فرهنگی و اجتماعی در توسعه چنین فضاهایی تأکید کرد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های نوین، از جمله بسترهای دیجیتال و فروش آنلاین آثار، می‌تواند دامنه مخاطبان را گسترش دهد و مسیر درآمدزایی پایدار برای هنرمندان را هموار کند.

کد خبر 193229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد